1033 Budapest, Szentendrei út 89-95.   |   Tel.: (06-1) 203-4681
Mobil: (06-30) 694-2465   |   e-mail: info@complexpress.hu
Havi ingyenes akcióKöztartozásmentes céglistaCsomagjainkat a világ összes országába szállítjuk
Havi ingyenes akció

Hétköznapi logisztika – Sziget Fesztivál

Idén immár 25. alkalommal rendezik meg Magyarország legnagyobb zenei fesztiválját, a Szigetet. Sokaknak ez „pusztán” egy óriási szórakozási lehetőség, azonban érdemes egy kicsit a színpad mögé nézni, hiszen ekkor jövünk csak rá, milyen óriási felkészülést igényel a lebonyolítása.

Már 1993-ban, az első Diáksziget megszervezésekor is nagyban gondolkoztak a szervezők: akkor egy hét alatt 200-nál is több koncert és megannyi színházi előadás, valamint filmetítés várta a közel 43 ezer szórakozni és kikapcsolódni vágyó fiatalt. Azóta a számok egyre csak növekednek, tavaly már majd’ 500 000 vendég érkezett a világ 102 országából.

Ahhoz, hogy egy ilyen méretű rendezvény zökkenőmentesen folyhasson le, komoly logisztikai előkészületre van szükség. A 76 hektáros terület kialakításához nagyjából 8 000 ember kétkezi munkájára van szükség 3 héten keresztül. A díszletek és az infrastruktúra kiépítésén 280-300 kamion dolgozik összehangoltan csak a konténerek felállításán nagyjából 160 vizes és kazánkonténer és 260 irodai, öltöző- és tárolókonténer szolgálja ki a szigetváros lakosságát a hét során.

Ahhoz, hogy a fesztivál élhető legyen, egy bonyolult útrendszert is ki kell építeni, valamint a sátrak alapzatát is biztonságossá kell tenni. Az ehhez szükséges fa- és műanyagburkolat összesen 30 000 négyzetmétert tesz ki. Mindemellett a fokozott világításról is gondoskodni kell a meglévő 3 kilométernyi közvilágításon felül további 60 kilométer díszvilágítást helyeznek el a szervezők.

A legutóbbi Sziget Fesztiválon már a fenntartható környezetre is nagy gondot fordítottak. Az egy hét alatt 2500 köbméter hulladék gyűlt össze, ezek elszállításához megközelítőleg 85 normál kukásautóra lett volna szükség, de a szelektív hulladékgyűjtésnek köszönhetően a szemét 35%-a hasznosanyagként került elszállításra.Hírlevél
E-mail cím:*
Csomagszállítás